delikatesa od maminky!
nevydržely víc než pár minut, hned se po nich zaprášilo :D
Potřebujeme:
4 bílky
200 g moučkového cukru
2 lžíce bramborového škrobu (já neměla, dala jsem kukuřičný)
2 lžíce vinného bílého octa (já neměla, dala jsem 1 lžíci obyč)
semínka z půlky vanilkového lusku
špetka soli
200 g moučkového cukru
2 lžíce bramborového škrobu (já neměla, dala jsem kukuřičný)
2 lžíce vinného bílého octa (já neměla, dala jsem 1 lžíci obyč)
semínka z půlky vanilkového lusku
špetka soli
Předehřejeme troubu na 150 stupňů.
K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je do hustého sněhu.
Za stálého šlehání při nejvyšší rychlosti přidáváme k bílkům po lžících moučkový cukr,
vanilku, škrobovou moučku a nakonec ocet.
Připravené těsto naporcujeme na pečící papír.
vanilku, škrobovou moučku a nakonec ocet.
Připravené těsto naporcujeme na pečící papír.
Na okrajích by mělo být těsto vyšší než uprostřed (do ďolíčku přijde šlehačka a ovoce).
Plech vložíme do trouby a teplotu okamžitě snížíme na 120°C.
A pečeme asi 45 minut na spodní příčce trouby.
A pečeme asi 45 minut na spodní příčce trouby.
Pavlova by měla být na povrchu bílá, křupavá a uprostřed vláčná.
Podáváme s čerstvým ovocem a se šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat