neděle 6. listopadu 2016

jako v cukrárně

včera jsme si opravdu tak připadali. dopoledne jsme s dětmi připravili dobrůtky, odpoledne přijela na návštěvu  moje maminka a mohli jsme hodovat a ochutnávat :)



medovníčkové koule
Těsto:
500g hladké mouky
2 vejce
2 čajové lžičky jedlé sody
60g rozpuštěného másla
4 polévkové lžíce medu
200g moučkového cukru
Krém:
1 karamelové kondenzované mléka
1 máslo
postup:
z těsta upečeme beztvaré placky, necháme vystydnout a mezi utěrkami je válečkem rozdrtíme (nebo rozmixujeme v mixéru), trochu sušenkové drti si necháme na obalení kuliček. kondenzované mléko vyšleháme s máslem a přidáme sušenkovou drť, vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny v lednici, pak tvarujeme kuličky a obalujeme v sušenkové drti :)






trdelník 
 kynuté těsto:
600g hladké mouky
4 lžíce cukru
1 kostka droždí
250ml mléka
50g rozpuštěného másla
1 vejce
1 lžička soli

náplň:
10 lžic cukru krupice
5 lžic kvalitní mleté skořice
80g rozpuštěného másla
50g mletých či nasekaných oříšků

vypracujeme kynuté těsto a necháme hodinu a půl vykynout, z těsta vytvarujeme dlouhý váleček (hada) a válečkem ho rozválíme, tímto proužkem těsta obtočíme skleničku od přesnídávky (obalenou alobalem), trdelníky potřeme  máslem a obalíme v cukru se skořicí a oříšky, skleničky dáme na plech a pečeme do zlatova



2 komentáře:

  1. A bylo to vše moc dobré, Kája Mařík by řekl, že to šlo rovnou do ledvin ! Díky ♥

    OdpovědětVymazat
  2. bylo to sladké odpoledne :) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat