středa 28. prosince 2016

příběh kotěte aneb jak moc je život nespravedlivý

na začátku všeho byla kočka, která nikomu nepatřila...měla tři krásná koťata

1.kotě - zatoulalo se, nevědělo kde je, podlezlo vrata a schoulilo se pod hromadu dřeva, ze spánku ho probralo šílené vrčení a štěkot, bálo se, 3 dny zůstalo schované pod dřevem, cítilo se tak opuštěné a hladové, najednou ucítilo vůni sekané, odložilo pud sebezáchovy a šlo za vůní, pustilo se do jídla, najednou ho kdosi chytl, bálo se, začalo škrábat a prskat, nebylo to nic platné, kdosi ho strčil do bedny a zaklapl dvířka, bylo nešťastné a tolik vystrašené, bedna se pohupovala v rytmu kroků, uslyšelo hlasy, bednu si dva lidé předali, zase se pohupovala v rytmu kroků, uslyšelo dětské hlasy, klaply dveře a bednu kdosi položil, nešťastně mňoukalo,,mami mami'', bálo se.... tři páry očí se upřely do bedny, ,,halí belí '' dětské hlasy zpívaly, uklidnilo ho to, klaply dvířka od bedny, opatrně vylezlo ven, dva páry dětských rukou ho začaly hladit, bylo to příjemné, ale poněkud zbrklé, už se nebálo, uvidělo velkého člověka, stulilo se do jeho dlaní a vrnělo...zuřivě vrnělo, bylo mu blaze, cítilo se v bezpečí, usnulo, najednou se zase ocitlo v zavřené bedně, klaply dveře od auta, kamsi bednu vezli, zastavili, vzali bednu a vystoupili, otevřeli se dveře domu, bednu položili na zem, bálo se, ale už ne moc, zpovzdálí slyšelo dětské hlasy, najednou se otevřeli dvířka bedny, dvě teplé dlaně ho vzaly do náruče, začalo blaženě vrnět, už to vědělo, je v rukou náhradní člověčí maminky. mělo to štěstí a našlo lásku, péči, pohodlí, jídlo no prostě domov. bylo šťastné!!!

2.kotě - kdosi ho přejel když přebíhalo silnici

3.kotě - běhá samo po vesnici, nikdo ho nechce, každé dveře se před ním zavřou, přitom je tak hodné, tak mazlivé, jedny dveře se však otevřely, bylo nadšené, myslelo si, že našlo domov, ze dveří vyšel člověk s plnou miskou jídla, postavil jí před kotě, hladově se pustilo do bašty, vše snědlo, bylo spokojené a těšilo se že ho člověk pomazlí, že se o něj postará, ne dveře se zase zavřely, zase bylo opuštěné a odkázané jen samo na sebe...

takových osudů opuštěných koček a koťat je všude mnoho. a můžou za to jen nezodpovědní lidé, proto Vás prosím když máte kočku - starejte se o ni, když nechcete koťata - nechte kočku vykastrovat. jak snadné že?










Žádné komentáře:

Okomentovat