středa 19. listopadu 2014

pomerančová marmeláda

pomalu propuká pomerančová sezona, už od léta se těším, že vyzkouším uvařit pomerančovou marmeládu! dnes jsem se do ní pustila. pomeranče jsem umyla a škrabkou jsem oškrábala nejsvrchnější vrstvu slupky, pak celé pomeranče nakrájela na drobné kostičky (v této fázi pomeranče zvažte ať víte kolik přidat cukru a pektogelu). ve velkém hrnci jsem za občasného míchání pomeranče vařila, cca 15 minut, pak jsem přidala 1 pytlíček kyseliny citronové rozmíchané s trochou cukru a pektogelem (platí že na 1 kg ovoce dáte 1 pytlíček pektogelu a cca půl kys.citronové a 1kg cukru), směs jsem chvíli povařila a ještě trochu rozmixovala, pak už jsem jen přidala zbylý cukr a povařila ještě chvilinku. marmeládou jsem nalila do  skleniček a 5 minut sterilizovala.

Žádné komentáře:

Okomentovat