povidloň je neuvěřitelná mňamka!!! chodívali jsme na něj na Šumavě do jedné vyhlášené pekárny, pak jsme sehnali recept a teď už si můžeme pochutnávat i doma :)
nejprve se připravíte odpalované těsto, po vychladnutí ho rozetřete na 2 pekáče pokryté pečícím papírem, upečete, jednu placku (až vychladne) pak potřete povidlama a tvarohovou směsí a druhou plackou to přiklopíte a pocukrujete moučkovým cukrem :) necháte proležet a krájíte na velké kusy a baštíííte :)
odpalované těsto:
2 sklenky vody a sklenku oleje se špetkou soli přivedete k varu a vmícháte 250g hladké mouky, ,,odpalujete'' (mícháte) 2 minuty
pak těsto nechte vychladnout a zašlehejte 6 vajec
- rozdělit na 2části a rozetřít na 2 plechy(pečící papíry)
- pečeme při 200 stupních 20 minut a neotevírejte troubu!!!
tvarohová náplň:
250g povidel rozmícháme s trochou rumu a potřeme tím jednu placku
4 tvarohy rozšleháme s vanilkovým cukrem (ještě přisladíme obyč cukrem)
-vyšleháme 1 šlehačku se ztužovačem a přidáme ke tvarohům a zamícháme ještě zakysanou smetanu
směs natřeme na povidlama pomazanou placku a druhou plackou přiklopíme, pocukrujeme , necháme proležet a je to!!! výsledek stojí za to! :)
Takové dobroty můžu:-)))
OdpovědětVymazat